Implantátum

Implantáció menete

 • 1.)Állapotfelmérés és konzultáció

  Elsősorban CT felvételre lesz szükség. Ennek segítségével vizsgáljuk az implantátum tervezett helyén a csont minőségét és mennyiségét, valamint a tervezett implantátum és a természetes fog közötti távolságot is. Ilyenkor dől el az is, hogy szükséges-e csontpótlás az adott területen.

 • 2.) Fog implantátum csavar beültetése

  A fogbeültetés helyi érzéstelenítéssel történik, fájdalommal nem jár! Az implantáció végén az implantátumot gyógyulási csavarral zárjuk le és az ínyen a metszést varratokkal egyesítjük.

 • 3.) Ínyformázás

  A zárócsavar eltávolítását követően, a zárócsavart egy ínyformáló csavarra cseréljük az esztétikusabb lágyrészviszonyok elérése céljából.

 • 4.) Implantátum fej készítése, behelyezése

  Az optimális lágyrészviszonyok elérése után eltávolítjuk az ínyformáló csavart, majd kiválasztjuk az implantátum fejet és becsavarjuk azt a fog implantátumba.

 • 5.) Precíziós lenyomatvétel és tervezés

  Ezután a lenyomatvétel következik, amire a fogtechnikai laboratóriumnak szüksége van, hogy a pótlást elkészítse.

 • 6.) Fogpótlás, korona készítése

  Fogpótlás egyéntől és szituációtól függően lehet korona, híd, vagy kivehető pótlás is. Teljes fogsor beültetésénél szintén esettől függően lehet rögzített híd vagy kivehető pótlás.

 • 7.) Vázpróbák

  A laboratórium először egy félkész munkát készít, hogy ellenőrizzük, biztosan illeszkedik e, az implantátumra.

 • 9.) Igazítás, harapás finomhangolása

  A legprecízebb kivitelezés ellenére is előfordul, hogy a már kész munkát a szájba helyezés alkalmával meg kell igazítani, hogy a páciens részére kényelmes legyen.

 • 10.) Ingyenes kontrollok, gondozás

  A gyógyulást követően 6 havonta kötelező a kontroll, amikor ellenőrizzük a páciens egyéni szájhigiéniáját és szükség esetén fejlesztjük azt. A beültetést követően bármilyen gyulladás alakulna ki, a korai időszakban könnyebb kezelni a fellépő problémát, így megelőzve a fogimplantátum kilökődését.

 • 11.) Fogbeültetés árak

  Minőségi fog implantátumok 160.000 Ft-tól érhetőek el. Összetett kezelések esetén (például egy teljes fogsor implantátum ára) egyénre szabott árajánlat készült, mely speciálisan a páciens igényeinek megfelelő kedvezményeket tartalmazhat.

Leggyakrabban feltett kérdések a fogászati implantátumok beültetésével kapcsolatban

Anyaga titán, melyet a szervezet tökéletesen befogad! A műtéti úton beültetett műgyökerekre egy implantátum fej kerül, ami a fogpótlásokat (korona, híd, kivehető pótlás) tartja.

Fog implantátum beültetés utáni fájdalom enyhe, az arcon véraláfutás és duzzanat alakulhat ki. De legtöbb páciensünk elmondása alapján szinte fájdalom mentes.

Az életkor nem meghatározó, de nagyon fontos a megfelelő szájhigiénia fenntartása és a dohányzás mellőzése!

Sajnos nem, de az esetek többségében alkalmazhatóak a fogászati implantátumok fogpótlásra.

Pl:

 • súlyos fogágybetegséget követő
 • baleset okozta csonthiány vagy
 • fogvesztés miatt kialakuló természetes csontleépülés esetén is.

Ezekben az esetekben csontpótlásra szükség lehet.
Ebben az esetben is alapvető követelmény a kifogástalan szájhigiénia fenntartása és a dohányzás elkerülése.

Fogbeültetés után meg kell várni míg a körülötte lévő csont meggyógyul, az implantátum becsontosodik. A gyógyulási időszak általában 2-3 hónapot vesz igénybe.

Csontpótlás esetén ez az idő hosszabb, körülbelül 4-9 hónap. Csak a teljes gyógyulás után kerülhet az implantátumra pótlás.

A jó szájhigiénia fenntartása és a dohányzás elkerülése mellett, ezek a típusú pótlások akár egy teljes életen át szolgálhatják tulajdonosukat.

Amennyiben nem áll fenn kizáró tényező (erős dohányzás, rossz szájhigiénia, stb.) és a hiányzó fog helyén megfelelő mennyiségű csont és hely áll a rendelkezésre, igen.

Nagyon rossz szájhigiénia és/vagy erős dohányzás esetén nem végezhető fog implantáció, ugyanis jóval nagyobb a fogimplantátum kilökődés esélye.
Ezek mellett léteznek olyan egészségügyi állapotok, amik megnehezíthetik vagy meggátolhatják a beültetést, mint például a

súlyos cukorbetegség;

véralvadási problémák;

egyes gyógyszerek szedése;

korábbi sugárterápia;

csont rák, stb

Naponta 2-szer minimum 2 percig tartó, lágy sörtéjű fogkefével és fogkrémmel történő fogmosással, illetve fogköztisztító kefével, valamint fogselyemmel szükséges tisztítani. A legegyszerűbb a szájzuhany, melyet fogászatunkon is megvásárolhat.

 

Kivehető pótlásokat

Fogkrémmel és fogsortisztító kefével minden étkezés után, valamint hetente minimum 2-szer fogsortisztító tablettával kémiailag kell tisztán tartani.

Emellett lágy sörtéjű kefével és fogkrémmel meg kell tisztítani az implantátumot és a körülötte lévő lágyrészeket is.

A garancia megtartása érdekében 6 havonta szükséges kontrollon megjelenni. Egyes prémium kategóriájú implantátumokat gyártó cégek akár örök garanciát is vállalhatnak termékeikre.
Rögzített fogpótlásokra 1 év, kivehető pótlásokra 1 év teljes körű garanciát vállalunk.

Természetesen van lehetőség teljes fogsor beültetésre is. Teljes fogsor implantáció esetén a legjobb esztétika elérése végett az implantátumok rögzíthetnek hídpótlást vagy kivehető pótlást is. Utóbbi esetben jóval nagyobb stabilitás és komfort érhető el.

Amennyiben további kérdései merültek fel, hívjon bizalommal minket az alábbi telefonszámon. (+36706150021)

Nyitva tartás

 • Hétfő :12:00 – 20:00
 • Kedd :12:00 – 20:00
 • Szerda :12:00 – 20:00
 • Csütörtök :12:00 – 20:00
 • Péntek :12:00 – 20:00
 • Szombat :Zárva
 • Vasárnap :Zárva

Kérjen időpontot/visszahívást!